Kuchnia

Kuchnia w naszym Gospodarstwie jest czymś co najczęściej, mile wspominają nasi goście i co przyciąga do nas kolejnych odwiedzających.
Posiłki są elegancko podawane w przestronnej jadalni przy wspólnym, dużym stole (na max. 18 osób). Jest to najprostszy sposób na wzajemne poznanie się gości i miłe spędzenie czasu, niekiedy przy bardzo ciekawych dyskusjach.
Czasami, dla odmiany organizowany jest grill pod wiatą grillową lub biesiada w piwnicy-winiarni połączona z degustacją domowych win i nalewek.
Specjalizujemy się w daniach z ryb, drobiu, różnego rodzaju pieczeniach, sałatkach z świeżych warzyw. Szczególnie chwalone są nasze smaczne zupy min: rosół, fasolowa, ogórkowa, krupnik, grzybowa itp.
W Gospodarstwie mamy własną wędzarnię, w której wędzimy ryby (najczęściej sielawy), oraz czasami szynki i inne wyroby z „świniobicia”.
W sezonie letnim gościom urządzamy ogniska połączone z pieczeniem kiełbasek i poczęstunkiem chlebem ze smalczykiem i sławnymi już ogórkami kiszonymi.

Zasadniczo podajemy 2 posiłki dziennie: śniadania (o 9:00) i obiadokolacje (o 17:00).
Dania są nieporcjowane i podawane na wspólnych półmiskach w ilościach „do oporu”. W okresie wakacji szkolnych oraz w długie weekendy majowy i Boże Ciało pobyt jest możliwy tylko z wykupionymi posiłkami (śniadania i obiadokolacje).
W pozostałym okresie na życzenie można zamówić śniadania. Opcja z obiadokolacją wymaga dodatkowego uzgodnienia.

Nie polecamy pobytu w naszym Gospodarstwie osobom, które planują się odchudzić.